Augmented Reality en Virtual Reality voor bedrijven  worden snel essentiële hulpmiddelen in de zakenwereld. Met hun vermogen om de klantervaring radicaal te veranderen en de productvisualisatie te verbeteren, vertegenwoordigen deze technologieën niet alleen de toekomst, maar ook het heden. In dit rapport gaan we dieper in op de manier waarop augmented reality en virtual reality het zakelijke landschap veranderen, vooral in de retail- en onlinemarkten. We laten wat statistieken zien om een beter overzicht hierover te hebben Als u overweegt om AR en VR in uw bedrijfsstrategie te integreren, is het belangrijk om hun impact en potentieel te begrijpen.

vr voor bedrijven

De opkomst van AR en VR in het bedrijfsleven

AR- en VR-technologieën zijn de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Tegen eind 2023 zal het aantal gebruikers van AR-apparaten naar verwachting een duizelingwekkende 1,4 miljard bereiken. Deze groei is grotendeels te danken aan de groeiende beschikbaarheid van apparaten met augmented reality, zoals smartphones, en de verwachte introductie van gespecialiseerde apparaten zoals AR-brillen. Momenteel gebruikt slechts 1% van de retailers AR of VR om de winkelervaring van hun klanten te verbeteren, maar dit aantal zal groeien naarmate bedrijven de voordelen van deze technologieën beseffen.

De transformatieve impact van AR in de detailhandel

AR verandert vooral de detailhandel. Klanten kunnen producten in 3D bekijken en ermee communiceren, wat hun winkelervaring verbetert en leidt tot meer tevredenheid en loyaliteit. Het Virtual Photographer™-platform van Threekit demonstreert dit doordat u fotorealistische afbeeldingen kunt maken van ontwerpbestanden om uw product beter op internet te presenteren.

vr voor bedrijven

Marktontwikkeling en toekomstpotentieel

De marktwaarde van AR zal naar verwachting in 2024 $50 miljard bereiken, wat wijst op het enorme potentieel ervan in verschillende industrieën. De grootste technologiebedrijven investeren zwaar in AR, wat het groeiende belang ervan onderstreept.In de detailhandel zal AR in 2022 naar verwachting 5% van het totale gebruik uitmaken, wat een aanzienlijke impact zal hebben op het consumentengedrag en de verkoopstrategieën.

Verbeter de klantbetrokkenheid met AR

Het is bewezen dat AR het klantenbehoud verdubbelt in vergelijking met niet-AR-ervaringen. Dit geeft klanten een beter overzicht van de producten, wat vooral waardevol is in e-commerce waar fysieke interactie ontbreekt. Apps zoals IKEA Place, waarmee gebruikers meubels in hun ruimte kunnen bekijken, laten zien hoe AR retourzendingen kan verminderen en het vertrouwen van klanten in online aankopen kan vergroten.

VR voor bedrijven

AR in reclame en marketing

reclamebureaus gebruiken AR steeds vaker om boeiende en interactieve campagnes te creëren. Met AR-advertenties kunnen merken hun producten op een aantrekkelijkere en gedenkwaardigere manier presenteren, wat resulteert in hogere conversiepercentages. Voor bedrijven die met hun tijd mee willen gaan, wordt het belangrijk om AR in hun advertentiestrategieën op te nemen.

Beschikbaarheid en gebruikersacceptatie

Nu de meeste smartphones compatibel zijn met ARKit of ARCore, is AR toegankelijker dan ooit. Er is geen extra installatie vereist omdat de meeste webbrowsers WebVR en andere 3D-technologieën ondersteunen. Deze toegankelijkheid is cruciaal voor bedrijven die AR willen integreren in hun online platforms.

vr voor bedrijven

AR voor betere bedrijfsresultaten

Het integreren van AR in uw bedrijf kan resulteren in een toename van het aantal conversies met 40%. Dit vergroot niet alleen het vertrouwen van de klant, maar vermindert ook het rendement als gevolg van een beter productbegrip. Naarmate het gebruik van AR toeneemt, hebben bedrijven een unieke kans om deze technologie in te zetten voor een betere klantbetrokkenheid en hogere verkoopresultaten.

Gebruik AR en VR voor bedrijven om succesvol te zijn in het bedrijfsleven

Kortom, AR en VR zijn niet alleen futuristische concepten; Het zijn praktische en krachtige hulpmiddelen voor hedendaagse bedrijven. Van het verbeteren van de klantervaring tot het verhogen van de conversiepercentages: de voordelen van deze technologieën zijn duidelijk. Als u AR en VR in uw bedrijf wilt gebruiken, is het uiterst belangrijk om op de hoogte te blijven en te overwegen samen te werken met experts uit de sector. Bezoek vrtuali.nl voor meer informatie over de mogelijkheden van AR en VR in het bedrijfsleven. Daar vindt u inzichten, casestudies en tips om deze technologieën in uw bedrijfsstrategie te integreren. Het gebruik van AR en VR gaat niet alleen over het volgen van trends; Het gaat erom uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en een weg naar toekomstig succes te vinden.